Categorieën

HALLOWEEN / ALL HALLOWS EVE / ALLERHEILIGENAVOND – 31 OKTOBER

ACHTERGRONDINFORMATIE
Het geheim van Halloween Op 31 oktober ben je pas goed voorbereid door onderstaande tips bloedserieus te nemen; Het behoed je voor een nachtmerrie of erger nog… Voor een dodelijk saaie avond. Halloween is die ijzingwekkende avond en nacht waarin de doden rusteloos op zoek gaan naar een levend lichaam waar zij bezit van kunnen nemen. Kwade geesten zijn gedoemd tot het vagevuur en hebben er veel belang bij om aan deze straf te ontkomen. Misleid het kwaad en verkleed je onherkenbaar alsof je één van hen bent: een dolende geest. Demonen hou je op afstand door je gezicht angstaanjagend te schminken of door het dragen van een afschrikwekkend masker. Maar er liggen meer gevaren op de loer. Deze jaarlijkse aandacht voor het dodenrijk trekt profiteurs. Satan en zijn duivelse handlangers verleiden zieltjes tot hun hellevuur. Dracula als charmante vampier met zijn lijkbleke bruiden zoeken het warme bloed dat hen op aarde houdt. Wapen je met een streng knoflook, een kruis en een houten spies. Wees een goed voorbereide sterveling!

De oorsprong van Halloween
Halloween stamt af van All Hallows’ Eve dat wij kennen als Allerheiligenavond. De oorsprong van Halloween ligt in het begin van onze jaartelling, bij de Kelten, in centraal Europa. Voor de winter is de oogst binnen en dat is reden om feest te vieren. Het voedsel dat stervelingen in leven houdt trekt de dode zielen. Er wordt geofferd en gebeden om de overledenen hun rust in het hiernamaals te gunnen. Veel Schotten en Ieren, de oorspronkelijke Kelten, emigreren na 1800 naar Amerika. Zij brengen daar de traditie van kinderen die verkleed langs de deuren gaan, met kaarsjes in uitgeholde pompoenen en al zingend snoepgoed verzamelen. Een aloude traditie als voer voor menig horrorverhaal en kaskrakend concept in Hollywood en Europa.

KLEDINGADVIES VOOR HALLOWEEN
Halloween is eigenlijk een duistere versie van Carnaval: alles mag! Graaf Dracula en zijn bruiden, Scream, het monster van Frankenstein, een wandelende mummie of skelet zijn populaire personages. Met een cape, zwarte pruik, hoge hoed en vampiertanden ben je aardig op weg. Als heks kom je ook goed voor de dag, maar er is zoveel meer. Geesten, zombies, spoken en demonen nemen vele gedaantes aan, van engel tot verpleegster en van piraat tot arabier. Bij Hokus Pokus kun je een compleet kostuum kopen of huren, of simpelweg wat schmink of special effects halen om jezelf om te toveren tot luguber Halloween wezen met littekens, bizarre wonden, verbrand gezicht of open botbreuk. Maak je outfit af met een wapen naar keuze, zoals een hakbijl, kapmes, kettingzaag of heksenbezem. Geef vooral je creativiteit de vrije loop en vraag ons gerust om advies. Met de juiste Halloween outfit wordt je enthousiast en vrolijk van dat waar je eigenlijk doodsbang voor bent. We hebben een enorm assortiment aan gruwelijkheden en jagen je maar al te graag de stuipen op het lijf. Schmink voor Halloween Bij Hokus Pokus leer je de kunst om elk mogelijk kostuum een bizarre wending te geven. Dolende geesten en enge gedaantes moeten het hebben van hun zielloze, bebloede of uitgemergelde aanblik. Het is niet moeilijk om na onze tips voor grime en schmink zelf een horrortint aan je outfit te geven. Een totaal of half masker of enorme neus zijn ook effectief, maar de plakwrat, zwerende wond, uithangende oogbol, spinnenweb of ongedierte dat uit je huid komt kruipen, maken van je gezicht, nek of decolleté een ijzingwekkende bezienswaardigheid. Een spinnenweb met enorme tarantula of krioelende spinnetjes op je zwarte of kleurrijke pruik of heksenhoed. Bloed in alle vormen en hoeveelheden, van capsules en pillen om het uit je mond te laten druipen tot flinke flessen met voldoende bloed voor een fikse slagaderlijke bloeding sieren ons assortiment, net als een ruime selectie nagels en tanden. En kijk vooral het Hokus Pokus team diep in de ogen, want dan zie je het effect van onze Halloween kleurlenzen.