Categorieën

Helium en heliumballonnen

Het maakt eigenlijk niet uit hoe oud je bent, heliumballonnen blijven altijd leuk en wonderbaarlijk. Bij Hokus Pokus kun je dan ook voor allerlei soorten heliumplezier terecht.

Helium is een gas dat, voor commerciële doeleinden, voornamelijk uit gasreserves in de aarde gewonnen wordt. Helium is kleurloos en reukloos, is niet brandbaar en lichter dan lucht. Het feit dat het lichter is dan lucht maakt dat ballonnen gevuld met helium opstijgen in plaats van dat ze naar de grond zakken. Een ander kenmerk van helium dat de meeste mensen wel zullen kennen is dat, als je het inademt, je er kortstondig een grappige hoge stem van krijgt. Dit komt omdat geluid sneller door helium beweegt dan door gewone lucht. Hilarisch natuurlijk, maar helemaal ongevaarlijk is het niet. Helium wordt net als zuurstof door het bloed opgenomen. Als je teveel helium inademt, dan is er in je bloed simpelweg geen plaats meer voor zuurstof en kun je bewusteloos raken of zelfs stikken! Pas dus wel een beetje op met deze grappige stemmetjes. Een beetje proberen kan geen kwaad, maar doe het niet te veel!

Latex ballonnen met helium 

Latex ballonnen met helium

Gewone latex ballonnen gevuld met helium hebben zonder verdere behandeling een levensduur van ongeveer 15 uur. Wel kunnen we gewone latex ballonnen behandelen met een speciale coating waardoor ze een aantal dagen in de lucht blijven en je er langer van kunt genieten. Latex ballonnen hebben wij in 2 verschillende soorten (30 cm diameter matte ballonnen; 30 cm diameter metallic ballonnen) en vrijwel alle denkbare kleuren. Voor de latex ballonnen kun je het beste even contact opnemen met de winkel om te bespreken wat er allemaal mogelijk is. Voor de beeldvorming: een gewone latex ballon kost € 0.85 om door ons te laten vullen met helium en € 1,35 om te laten behandelen met de speciale coating en dan te laten vullen met helium. We kunnen latex ballonnen ook bedrukken met tekst of afbeeldingen, om bijvoorbeeld een persoonlijk tintje te geven aan een feest of als uitdeelballonnen bij speciale aangelegenheden. Onze latex ballonnen zijn biologisch afbreekbaar.
Folieballonnen speciaal voor helium

Folieballonnen

Folieballonnen zijn speciaal bedoeld voor helium en blijven minstens een week in de lucht voordat ze stijgkracht verliezen en naar de grond zakken. Wij hebben standaard meer dan 300 verschillende soorten folieballonnen op voorraad!
Heliumtank huren

Heliumtank huren

Natuurlijk kun je zelf ook heliumballonnen opblazen, daarvoor kun je bij ons een tank huren en dat is naar verhouding verreweg de goedkoopste manier om ballonnen met helium te vullen. Voor de huur van een heliumtank betaal je in eerste instantie € 150,00 borg. Bij het retourneren van de tank stellen wij vast hoeveel helium er verbruikt is, wat verrekend wordt met de betaalde borg. Het restant van de borg krijg je dan terug. Als je niet teveel ballonnen hebt laten knappen, ben je ongeveer € 0,50 aan helium per ballon kwijt. Je zult wel zelf voor vervoer van de tank moeten regelen (deze is ongeveer 1 meter hoog en weegt al snel zo'n 25 kilo). We verhuren een heliumtank pas bij een minimale afname van 30 ballonnen. Als je veel ballonnen op moet blazen is er een handige truc om de ballonnen in één handeling dicht te knopen en van een lintje te voorzien. Bij het afhalen van de tank krijg je de nodige instructie.
Cadeauballon

Cadeauballon / geldballon

Is een gewoon stukje inpakpapier voor jou niet speciaal genoeg of wil je iemand geen envelop met geld in de handen drukken? Dan kun je in de winkel van Hokus Pokus een cadeauballon laten maken. Met deze eye-catcher kun je bij geen enkele verjaardag ongezien binnenkomen! Een cadeauballon is een grote transparante ballon waar je een cadeautje in kunt stoppen om het zo aan te bieden bij het feestvarken. De ballon wordt standaard gevuld met wat kleinere ballonnen en bovenop de ballon komt een mooie kroon van ballonnen om het nog bonter te maken. Uiteraard kun je zelf nog creatief aan de slag met dit basisontwerp, bijvoorbeeld door er confetti, een boa of een slinger in te doen. Een standaard cadeauballon kost € 12,50, kan in allerlei kleursamenstellingen in elkaar gezet worden en is uiteindelijk zo´n 80 cm hoog. Let wel, het cadeau moet in de ballon en moet daarom door een ronde opening met een diameter van ongeveer 11 centimeter passen. Ook mag het cadeau geen scherpe punten of randen hebben of te zwaar zijn, want dan knapt de cadeauballon natuurlijk!
Abraham skydancer

Abraham Skydancer

Wordt er iemand 50 en heb je zin om dat er even goed in te wrijven? Speciaal voor de 50-jarige man verhuurt Hokus Pokus een maar liefst 4 meter hoge Abraham Skydancer pop. Het leuke aan een Skydancer is dat, zodra hij staat, hij met de armen blijft zwaaien tot je hem weer opruimt. Daarbij staat de opblaaspop in 2 seconden recht overeind! Steek simpelweg de stekker in het stopcontact, druk op de knop en de ventilator onderaan de korf blaast de Skydancer de lucht in. Het is wel zo dat er continu lucht doorheen blijft stromen, dus dat geeft wel wat geluid. 's Avonds kun je de jarige even extra goed in de schijnwerper zetten door het lampje in de pop aan te zetten, dan schijnt er licht door de opblaaspop heen. De Abraham Skydancer kost € 40,00 om te huren voor drie dagen, maar een dagje meer doen we natuurlijk ook echt niet moeilijk over.
Sarah skydancer

Sarah Skydancer

Wordt er iemand 50 en heb je zin om dat er even goed in te wrijven? Speciaal voor de 50-jarige vrouw verhuurt Hokus Pokus een maar liefst 4 meter hoge Sarah Skydancer pop. Het leuke aan een Skydancer is dat, zodra ze staat, ze met de armen blijft zwaaien tot je haar weer opruimt. Daarbij staat de opblaaspop in 2 seconden recht overeind! Steek simpelweg de stekker in het stopcontact, druk op de knop en de ventilator onderaan de korf blaast de Skydancer de lucht in. Het is wel zo dat er continu lucht doorheen blijft stromen, dus dat geeft wel wat geluid. 's Avonds kun je de jarige even extra goed in de schijnwerper zetten door het lampje in de pop aan te zetten, dan schijnt er licht door de opblaaspop heen. De Sarah Skydancer kost € 40,00 om te huren voor drie dagen, maar een dagje meer doen we natuurlijk ook echt niet moeilijk over.
Rookmachine huren

Rookmachine

Soms heb je de behoefte aan iets mysterieus voor tijdens een feest of optreden. De rookmachine biedt uitkomst! We verhuren onze rookmachine inclusief de nodige rookvloeistof voor € 17,50, waarmee je het 3 dagen mag gebruiken, maar een dagje langer is meestal ook geen probleem. De rookmachine is erg makkelijk in gebruik. De stekker doe je in het stopcontact, laat het apparaat even opwarmen, druk op het knopje van de afstandsbediening en een flinke rookwolk is het gevolg. De rookmachine kan binnen gebruikt worden, maar zorg dan wel voor voldoende ventilatie. Neem contact op met de winkel om de rookmachine te reserveren.
Sneeuwmachine huren

Sneeuwmachine

Een goede laag sneeuw midden in de zomer, wie houdt het voor mogelijk? Met de sneeuwmachine van Hokus Pokus krijg je het toch voor elkaar! Onze sneeuwmachine kun je huren voor € 17,50, inclusief de nodige vloeistof. Hoewel het geen sneeuw is waar je een sneeuwballengevecht mee kunt houden of een sneeuwpop mee kunt bouwen, sproeit de sneeuwmachine toch mooie dikke vlokken nepsneeuw de lucht in. De machine is erg makkelijk in gebruik. Je steekt de stekker in het stopcontact, laat het apparaat even opwarmen, drukt op het knopje op de bijgeleverde afstandsbediening en de pret kan beginnen! De huur is in principe voor een periode van 3 dagen, maar een dagje langer is meestal geen probleem. De sneeuwmachine kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Neem contact op met de winkel om de sneeuwmachine te reserveren.